skip to Main Content

We use Google Translate to translate the texts on our website. We can not take responsibility for all translations being correct. In case of errors or if you need help, please contact us.

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar för dig som vill veta mer om Viljaskolan.

När startade Viljaskolan?

Viljaskolan startade den 16 augusti 2021.

Vilka årskurser finns det på Viljaskolan?

Vi har börjat med att ta emot barn till förskoleklass och barn till årskurserna 1–6. Under nästa läsår kommer vi även att ta emot barn till årskurs 7.

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9 inom ett par år. Ditt barn kan gå hela grundskolan på Viljaskolan.

Viljaskolan har även förskoleverksamhet, Viljaförskolan, för barn mellan 1 och 5 år.
Läs mer om Viljaförskolan här.

Var finns Viljaskolan?

Viljaskolan finns i ABF:s tidigare lokaler på Spadegatan 3, bara 500 meter från Angereds Centrum.  Lokalerna har renoverats och gjorts riktigt fina inför skolstarten i augusti. Vi har också gjort i ordning en bra skolgård för skolans elever. Titta gärna på vår film där du kan se var skolan ligger!

Är det någon särskild inriktning på Viljaskolan?

Vi följer den svenska läroplanen men har särskilt fokus på goda språkkunskaper, tidigt stöd och samarbete mellan skolan och familjen och lokalsamhället i Angered. Vårt mål är att alla barn ska få den bästa utbildningen i en trygg skolmiljö. Viljaskolan är inte knuten till någon särskild religion, alla är välkomna.

Vilken sorts skola är Viljaskolan?

Viljaskolan är en fristående skola, det man ibland kallar en privat skola.

Är det någon avgift för att gå på Viljaskolan?

Nej, det kostar inte något att gå på Viljaskolan. Däremot är det en avgift för att gå på fritidsverksamheten.

Finns det fritidsverksamhet på Viljaskolan?

Ja, det finns fritidsverksamhet på Viljaskolan för elever fram till den termin man fyller 13 år. Fritidsverksamheten är öppen efter skoltid.

Vem kan söka till Viljaskolan?

Viljaskolan har bara några få lediga platser läsåret 21/22 men du får gärna anmäla intresse för nästa läsår. Inför läsåret 22/23 räknar vi med att starta upp helt nya klasser i förskoleklass, årskurs 4, 6 och 7. Vid stort intresse kan fler klasser startas så tveka inte att ansöka om plats oavsett vilken årskurs ditt barn ska börja i.

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer successivt att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9.

Hur söker man?

Du ansöker om plats genom att fylla i ett ansökningsformulär som du hittar på den här sidan. Har du frågor om formuläret så ring eller maila oss! När du skickat in din ansökan så får du vanligen svar inom 24 timmar. Får du inget svar så kontrollera att vårt mail inte hamnat i din skräppost. Hittar du inget svar så maila oss på adressen info@lillaviljaskolan.se.

Syskonförtur

Syskon har förtur på Viljaskolan. Läs mer om hur antagningen går till här.

Vem äger Viljaskolan?

Viljaskolan ägs av Patrick Gladh, Patrik Nystedt och Ole Salsten. Ägarna har lång erfarenhet av arbete inom skolans område.

Läs mer om ägarna

Hitta kontaktuppgifter

Om du inte hittat svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.